Александър Недков е предложен за почетен гражданин на град Русе

Животът

09-04-2021, 16:52

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общински съвет Русе заседава днес присъствено

Заседанията на постоянните комисии към Общински съвет – Русе за м. април 2021 г. ще се проведат чрез видеоконферентна връзка.
Това решение е било взето на председателски съвет. Председателите на групи от местния парламент гласуваха и друго предложение – удостояване на Александър Недков със званието „Почетен гражданин на град Русе“.
Роден на 26 април 1946 г., Александър Георгиев Недков е доайен на русенските журналисти с 40-годишен трудов стаж като журналист, 35 от тях в РТВЦ – Русе като репортер, отговорен редактор и заместник-главен редактор.
През дългогодишната си журналистическа кариера в сътрудничество с екипи за Канал 1, Ефир 2, сателитен канал „България”, впоследствие БНТ 2 той създава над 30 художествено-документални и документални филми – част от тях в златния фонд на БНТ.
Професионалният път и премеждията по него са причина Общински съвет – Русе да подкрепи предложението Александър Георгиев Недков да бъде удостоен с почетното звание за изключителни постижения в областта на журналистиката, като част от обществено-икономическия, социалния и културния живот на Община Русе и за яркия принос за развитието на русенската журналистика и издигане авторитета на град Русе.
Решението ще бъде гласувано на 21-ото заседание, което ще се проведе на 22 април.
Заседанията на постоянните комисии – от 12 до 15 април, ще се проведат във виртуална стая, като всяко заседание ще може да се проследи в реално време във ФБ страницата на Общински съвет – Русе, а за по-голямо удобство запис на всяко живо излъчване ще бъде качено в YouTube канала на Общинския съвет.
Първото заседание ще бъде на постоянната комисия по Култура и религиозни въпроси на 12 април, понеделник, от 13:30 часа.
Всички новини, свързани с Общинския съвет, може да следите на официалния сайт, както и на Facebook страницата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов