Забраниха паркирането по ключова улица в Русе

Забрана за паркиране на ул. „Филип Станиславов” в кв. “Чародейка” прие на своето последно заседание Комисията за организация и безопасност на движението (КОБД) в Община Русе. Тя ще важи за спирането по улицата в посока ул. „Изгрев“ в участъка от първия изход на бл. 403 и след втория вход/изход от блока със зона на действие до края на автобусната спирка. Целта е да бъде осигурена видимостта на водачите и да се намали рискът от пътно-транспортни произшествия в близост до един от най-големите жилищни блокове в града.

Сред решенията на КОБД бе и това в град Мартен да се забрани движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона по улиците „Ясна поляна” и „Черно море“.

С цел предотвратяване на инциденти ще бъдат поставени нови пътни знаци на кръстовището на улиците "Драма", "Велес" и "Тетово", които  да обозначават последната като "път с предимство".

За да се повиши безопасността на пешеходците пък, преди асфалтирането на ул."Згориград" ще бъдат реновирани пешеходните пътеки при ул. "Сърнена гора" и при изхода от блоковете “Боримечка” и “Странджата”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)