"ОЗК Арена" в Русе в очакване на първите бюлетини от настоящия вот за народни представители

Мисия

04-04-2021, 20:20

Снимка:

Областна администрация

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

За пръв път в Русенско изборният процес включва "ОЗК Арена"

Многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена” в Русе вече е основна част от организационно-техническата подготовка за произвеждането на настоящите парламентарни избори. Осигурено е достатъчно голямо пространство и съответно спазване на всички въведени противоепидемични мерки за участниците в изборния процес. С участието на ангажираните институции е изработена детайлна план-схема за движение на човешките потоци. Припомняме, че бяха организирани и осъществени срещи включително и такива „на терен“ за запознаване със ситуацията и предприемане на възможните допълнителни мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Беше проведена и симулация на целия процес, като тя премина безпроблемно. Залата е на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до приключване приемо-предаването на протоколите на секционните избирателни комисии. Тук ще се извърши и отчитането на бюлетините в преброителни пунктове на „Информационно обслужване“ АД.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната.

Именно в специално обособена зала в „ОЗК Арена“ ще се проведе и предвидената за  днес от 21.00 ч. заключителна пресконференция на Районната избирателна комисия. Предвид мерките за сигурност допускането на медии до  „ОЗК Арена“ ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес. Влизането в залата ще се осъществява през централния вход, като с оглед по-добрата организация е желателно представителите на медиите, отразяващи пресконференцията, да пристигат 10 – 15 минути по-рано.

Краят на днешния изборен ден е обявен за 20.00 ч. По изключение там, където има чакащи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен с още час, т.е. до 21.00 ч., но не и след това.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов