"Зелен коридор" за имунизации срещу COVID-19 осигуряват днес и утре в „Медика Русе“

Отново е осигурен „зелен коридор“ в област Русе, това стана ясно от проведен преди минути разговор между изпълняващия длъжността областен управител Свилен Иванов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Възможност за ваксиниране срещу COVID-19 без предварително записване ще бъде предоставена на всеки желаещ на 2-и и 3-и април в Университетска болница „Медика Русе“. Днес имунизациите ще бъдат извършвани до 16.00 ч., а през утрешния ден графикът на имунизационния кабинет, който се намира пред централния вход на ДКЦ-2,  ще бъде от 09.00 ч. до 14.00 ч. Ваксината, която ще бъде прилагана е „Астра Зенека“.

До момента в областта са извършени 12271 имунизации, като повторна доза са получили 2393 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 321 ваксини.

Припомняме, че от скоро в „Медика Русе“ функционира и лаборатория за PCR изследвания. Работното й време за граждани е 08.00 ч. до 11.00 от понеделник до неделя. Освен срещу заплащане от понеделник до петък в посочените часове там ще се работи и с направления.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавирусната инфекция през вчерашния ден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов