Красен Кралев откри зала по борба и стрийт фитнес в Сливо поле

Спортният министър направи първа копка на спортно игрище в Щръклево

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената зала по борба в Сливо поле и площадка за стрийт фитнес. Изцяло реновираната тренировъчна зала бе обновена със средства на Общината, а площадката на открито е подкрепена финансово от Министерството на младежта и спорта.

Красен Кралев връчи на кмета на Сливо поле Валентин Атанасов техническия паспорт на завършения проект, а на откриването присъстваха още почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, шампиони и треньори по борба, както и Пламен Нунев.

По-късно спортният министър направи първа копка на ново спортно игрище в село Щръклево. То ще се намира непосредствено до училището, а Община Иваново ще изгради за собствена сметка и открито волейболно игрище. Още две площадки ще се направят в градовете Борово и Бяла за радост на местните жители.

Игралните полета на футболните игрища ще бъдат с размери 20/40 м., като във всеки терен ще се вложат по 150 000 лева, отпуснати от Министерството на младежта и спорта. Планирани са 4 осветителни стълба, разположени в четирите ъгъла на игрището, което ще е обезопасено с два вида мрежи, а достъпът ще се осъществява чрез две врати. Ще бъде поставена и трибуна за 50 зрители.

"Продължаваме да градим в област Русе. Над 500 млн. лв. бяха инвестирани в спортната инфраструктура по време на трите правителства на ГЕРБ. До момента никой друг не е правил подобни инвестиции в сектора. Щастлив съм, че и в Сливо поле вече ще има по-добри условия за спорт, а още това лято децата на Щръклево ще могат да се възползват от новото футболно игрище“, каза Кралев и припомни, че правителството е изпълнило ангажимента си да обърне внимание на спортната инфраструктура в училищата. "Стартирахме програмата за изграждане на физкултурни салони в учебни заведения, които нямат необходимите условия за провеждане на часовете по физическо възпитание. В първия етап от програмата бяха избрани 25 училища в цялата страна. Едно от тях е Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Нашите планове са след 4 години да има още 100 нови салона. Ще изградим и спортни игрища във всяко българско училище“, посочи министърът на спорта.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)