Бойко Борисов и Красен Кралев инспектираха спортната зала в Бяла (Видео)

АМ "Хемус" се строи на пълни обороти, а конкурсите за отсечката Русе - Велико Търново вече са завършени, посочи премиерът

Премиерът Бойко Борисов посети Бяла и инспектира многофункционалнaта спортна зала в града. Заедно с него бяха спортният министър Красен Кралев, кметът Димитър Славов, Пламен Нунев и Георги Кръстев.

Размерът на залата позволява провеждането на състезания и тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис, бадминтон, борба, бокс, джудо, вдигане на тежести и др.

Борисов разгледа и новата сграда на Средно училище „Панайот Волов“, подчертавайки че преди година учениците са поискали физкултурен салон и така се е стигнало до съчетаването му със спортната зала, за да могат младежите да спортуват. Припомняме, че през 2019 г. с  3,7 млн. лв. от Републиканския бюджет беше доизградена и оборудвана новата сграда на школото, в което се обучават около 380 деца от 5 до 12 клас от висококвалифициран учителски колектив.

“Работи се, строи се. Много е важно да се подобри спортната инфраструктура, особено за училищата. Виждаме, че там, където сме направили нови съоръжения, веднага децата идват и ги използват максимално”, сподели министър Кралев.

"Работи се, строи се. Много е важно да се подобри спортната инфраструктура, особено за училищата. Виждаме, че там, където сме направили нови съоръжения, веднага децата идват и ги използват максимално", сподели министър Кралев.

Бойко Борисов отбеляза също така, че АМ "Хемус" се строи на пълни обороти, а конкурсите за отсечката Русе - Велико Търново вече са завършени и през април ще започне класирането. "Това сме го обещали", категоричен бе премиерът.

Борисов припомни, че през 2016 година в Бяла се положиха и основите на новия храм „Св.Пантелеймон”, на чието откриване той присъства. За първи път от 100 години на територията на общината се построи за 1 година и 10 месеца православен храм, изцяло с дарения и средства предоставени от Дирекция "Вероизповедания" към МС.

В Бяла Бойко Борисов коментира и доставките на ваксини, като подчерта, че вчера са пристигнали 32 хил. на "Пфайзер", днес 51 хил. на "Модерна", а утре се очакват 151 хил. от "Астра Зенека". "До края на месеца ще минем 700 хил. ваксини, убеден съм", заяви Борисов и заръча, че разчита на личните лекари и специалистите да ваксинират по 15 хил. души на ден. "Това означава милион и половина българи да са с антитела или ваксинирани. Май-юни вече ще излезем от пандемията", каза Борисов.

"Сутринта рано днес имахме съвещание със здравния министър Ангелов и главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и обсъдихме поетапно на база на тези резултати с ваксинирането и оздравелите да започнем да разхлабваме мерките", каза още Борисов.

По думите му това е оптималният вариант между мерки и щадящо за психическото здраве на хората, за да се мине през пандемията. "Като ластик сме - отваряме, затваряме, отваряме, затваряме за по 10-15 дена. Като хората се уморят, пак отваряме.", уточни министър-председателят, допълвайки, че очаква май-юни да излезем от пандемията.

Вижте повече във видеото:



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов