Красен Кралев: Честито Благовещение!

"Трябва да опазим символите на вярата – църквите и манастирите", заяви Кралев

"Честито Благовещение! Благословени да са всички жени и майки!" Toва написа на профила си във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Навръх големия християнски празник той е посетил манастира "Света Марина" в село Каран Върбовка, община Две могили.

"За мен беше удоволствие отново да разговарям с Негово Високо Преосвещенство русенския митрополит Наум, както и с игумена на манастира отец Филарет. Те благодариха на премиера Борисов за отпуснатите средства за ремонт на светата обител. Уверих ги, че една от основните ни задачи е да опазим културно-историческото ни наследство. Част от него са и нашите красиви църкви и манастири, в които изричаме молитви и благодарим на Бог", написа Кралев в социалната мрежа.

Припомняме, че на 18 февруари Министерски съвет осигури 3,5 милиона лева за църкви, манастири и джамии. От тях 400 000 лева са за строително-ремонтни дейности на манастира „Св. Марина“, който е един от най-старите български манастири, възникнали в периода на Второто българско царство. Отпуснатите средства ще бъдат вложени в окончателното му реконструиране.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)