"Дунав" е на полуфинал за Купата на Аматьорската футболна лига

След два гола на Преслав Петков, спечелена дузпа и асистенция на Атанас Стамболов, Дунав се класира на полуфинал за Купата на Аматьорската футболна лига и ще бъде представителят на Североизточна България в турнира.

Двубоят се игра на стадион „Димитър Бурков“ в Търговище, при дъждовно и студено време. Въпреки това, двата отбора изиграха един доста достоен финал с много интересни ситуации и пред двете врати. Русенци, след първоначалния натиск на Черноморец (Балчик), взеха инициативата. В 37-та мин. Атанас Стамболов беше съборен в наказателното поле на балчиклии, за което нарушение рефера Красен Георгиев от Варна посочи бялата точка за дузпа. С изпълнението се нагърби Преслав Петков – 1:0.

В началото на втората част дузпа беше отсъдена и за отбора на Черноморец. Румен Николов обаче пропусна като нацели напречната греда. Двубоят продължи равностойно, като нападателите и на двата отбора имаха изгодни за гол положения и пред двете врати. Все пак Дунав имаше лек игрови превес, който беше материализиран с нов гол в 80-та мин. Бърза контраатака, подета от Атанас Стамболов, завърши с подаване към Преслав Петков, който от близо удвои преднината на “драконите” – 2:0.

До края мача се доигра и съвсем закономерно Дунав (Русе) спечели с 2:0 зоналния финал за Североизточна България в турнира за Купата на АФЛ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов