Красен Кралев откри изцяло обновената и модернизирана зала за лека атлетика в Русе

Това е поредният изцяло реновиран обект в Русе

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе Красен Кралев откри изцяло реконструираната и модернизирана закрита писта и зала за лека атлетика в спортен комплекс "Ялта" в Русе. Заедно с него, обновената спортна зала разгледаха кандидатите за народни представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Георги Кръстев, Асен Станчев и Евгени Игнатов, който е един от най-титулуваните ни лекоатлети и настоящ председател на СЛАК "Дунав".

Големият ремонт стартира в началото на тази година с финансиране, осигурено от Министерството на младежта и спорта, в размер на 150 000 лева. Това е поредният изцяло реновиран обект в Русе.

Малката зала с около 40-50-метрова писта беше в изключително лошо състояние в края на миналата година. Тя не бе ремонтирана основно откакто е направена преди 50 години. Приключилата вече реконструкция включва подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.

Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип „in situ”, която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.

"Щастлив съм, че това е поредният спортен обект в Русе и страната, който изцяло модернизирахме. Вярвам, че тази зала ще бъде дом за десетки бъдещи атлети – новите Христо Марков, Евгени Игнатов, Анелия Нунева и други наши рекордьори, с които се гордеем“, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Русе Красен Кралев.

"Благодаря на министър Кралев, който осигури необходимите средства за реконструкцията на залата. Неведнъж съм казвал, че Министерството на младежта и спорта е най-големият инвеститор в областта през последните години. Знаете, че в момента се изграждат футболни игрища в Щръклево, Бяла и Борово, както и площадки за стрийт фитнес в Ценово, Сливо поле, Две могили и Полско Косово. Предстои да бъде открита и спортната зала в град Бяла, с финансиране от правителството“, припомни Евгени Игнатов. Според него с милионите левове, инвестирани в спортна инфраструктура, са създадени отлични условия за подготовка, което ще доведе и повече деца в залите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов