Локо (Русе) пречупи Ботев (Голямо Враново) след почивката

Локомотив (Русе) спечели втора поредна победа от старта на пролетния полусезон в Източната областна група. „Железничарите“ разбиха с 5:1 Ботев (Голямо Враново) след силна игра в атака през второто полувреме.

Мачът на стадион „Локомотив“ започна очаквано с териториално преимущество на „червено-черните“. Гостите обаче изненадаха с добра защита, като ползваха успешно изкуствените засади, за да неутрализират мълниеносните слизания на локомотивци към тяхното наказателно поле.

В крайна сметка, пет минути преди почивката логичното се случи и Антонио Обрешков откри за „железничарите“, а малко по-късно гредата спаси тима на „Ботев“ от инкасирането на ново попадение.

Още в началото на второто полувреме голямоврановци се възползваха от грешка в отбраната на „Локомотив“, успявайки да възстановят равенството за 1:1. Радостта на гостите не трая много дълго. Локомотивци реагираха мигновено и в 50-ата минута Алекс Стойчев даде отново аванс в резултата на русенския тим.

Ефективността на играта в атака доведе до нови три гола за „железничарите“, докато гостите видимо свалиха оборотите. Първо, в 58-ата минута Беркан Ибрянов успокои съотборниците си за 3:1, а в 77-ата минута влезлият като резерва Александър Александров реши всичко с първия си гол с „червено-черния“ екип.

Девет минути преди края остро центриране в пеналта на „Ботев“ доведе до автогол на техен бранител за крайното 5:1.

„Първото полувреме имахме преимущество, но трябваше да чакаме дълго, за да открием резултата. „Ботев“ изненадаха приятно. Видя се, че за взели няколко млади момчета и стояха добре на терена, особено в защита. Прекалено често ни се наложи да изпадаме в положение на засада. След почивката всичко си дойде на мястото. Ние показахме повече издържливост. Добрата физическа подготовка ни позволи да надиграем гостите и да поддържаме високо темпо до самия край на мача. Имам забележки към представянето ни в средата на терена по отношение на изграждането на атаките. Ще работим в тренировките да подобрим тази част от играта ни“, сподели след края на двубоя старши треньорът на „железничарите“ Йордан Кирилов.

В следващия кръг Локо (Русе) ще гостува на Дунарит (Николово). Все още няма яснота на кой стадион ще се проведе този мач. Срещата е насрочена за идната неделя, 21 март, от 15:00 часа.

Срещу Ботев (Голямо Враново) „железничарите“ играха в следния състав: Мартин Друмев (72′ – Преслав Иванов), Симеон Стойчев, Кристиян Атанасов /капитан/, Мартин Тодоров, Божидар Дончев (72′ – Атанас Великов), Ангел Иванов, Алекс Стойчев, Ник Доцев (46′ – Александър Александров), Михаил Любенов, Беркан Ибрямов (85′ – Венелин Василев), Антонио Обрешков (72′ – Кристиян Костов).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов