Последен топъл ден преди застудяването утре

Животът

14-03-2021, 09:53

Снимка:

БНТ

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

14 март назад във времето

Последен ден със сравнително топло време, преди новото застудяване в понеделник.
Максималните температури днес ще са между 13° и 18°, в София – 14°. Ще бъде ветровито, особено в Източна България, включително и по Черноморието, където ще духа временно силен южен вятър. До обяд ще преобладава слънчево време, а през втората половина на деня облачността от запад ще се увеличава и привечер в северозападните райони ще завали дъжд.
Предимно слънчево ще бъде и в планините, но привечер в масивите от Западна България облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9°, на 2000 м - около 1°. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.
В понеделник валежи ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна и Централна Северна България, съобщи БНТ. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите в Западна България ще са с много малък дневен ход, а към вечерта, със застудяването, във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. В източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е южен, максималните температури ще са от 12° до 16°.
През следващите дни температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно време, във вторник все още ще има и валежи, но вече предимно слаби и на места. В Северна и Западна България ще има и дъжд, и сняг, в югоизточната част от страната - предимно дъжд. В сряда и четвъртък валежите ще са на малко места, главно в Южна България ще има и разкъсвания и намаления на облачността. Във вторник и сряда ще духа умерен до силен северозападен вятър, който в четвъртък постепенно ще отслабне.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов