Рекорден брой творби на Международния конкурс за рисунки и фотография, посветен на водата

Приключи Международният конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата - 22 Март. Негов организатор е Общинският младежки дом в Русе.

По тазгодишната тема „Ценността на водата“ е получен рекорден брой творби за цялата история на конкурса. 543 рисунки и 174 фотографии са участвали в надпреварата.

В направление рисунка бяха получени творби от различни краища на страната – София, Бургас, Варна, Шумен, Видин, Добрич, Плевен, Девин, Дългопол, Пазарджик и други. За първи път конкурсът за рисунки се провежда онлайн. Голяма изненада в тазгодишното издание бе участието на ученици от Хонг Конг, изпратили 76 картини на високо ниво от две училища по креативност и изкуства. Рисунките бяха оценявани от началника на РУО – Русе Росица Георгиева и художниците и преподаватели Валентин Георгиев и Стоян Комитски.

В конкурса за фотография се включиха участници от цялата страна, както и от Румъния, Кипър, Италия, Филипини, Албания, Хърватия, Австрия и Молдова. Жури в този раздел бяха фотографите Явор Мичев и Цветомир Цветанов.

Отличените творби ще бъдат изпратени в седалището на ООН в Женева за участие в международна изложба. Всеки участник в конкурса може да получи при желание по електронен път сертификат от ООН на английски език за участието си в събитие, посветено на Световния ден на водата.

Отличените творби трябва да бъдат изпратени в оригинал до 15 март на адрес: гр. Русе 7000, ул. „Райко Даскалов“ 2А, ОМД-Русе - за участие в изложба, която ще се открие на 22 март.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов