Лудогорец направи важна крачка към титлата, а ЦСКА загуби нови точки в efbet Лига

През изминалия уикенд се изиграха двубоите от 20-ия кръг на българското първенство efbet Лига. Естествено най-интересно е на върха в класирането, където Лудогорец и ЦСКА спорят за титлата. Разградчани направиха важна крачка към титлата след категоричен успех срещу Берое. Лудогорец спечели в Стара Загора с убедителното 4:1, докато ЦСКА направи нова грешна стъпка след реми 0:0 у дома срещу Локомотив Пловдив. По този начин „червените“ изостанаха с осем точки от лидера Лудогорец и не се вижда как могат да скъсят разликата до шампионите, за да ги притиснат в битката за титлата.

Тимът на Лудогорец нямаше лесен двубой срещу Берое в Стара Загора и изразителната им победа е заблуда. Заралии се противопоставиха на шампионите и дори доминираха през половината период от двубоя. Сякаш ранният гол на Кешеру успокои Лудогорец, тъй като румънският нападател се разписа още в 4-ата минута. Берое обаче показа, че няма да се продаде и затрудни своя опонент с висока преса и неспирни атаки към вратата на Пламен Илиев. Заралии изравниха резултата в 53-ата минута чрез Иван Минчев, а малко след това пропуснаха шанс за второ попадение. Наставникът на „орлите“ обаче направи страхотен ход с включването в игра на Елвис Ману в 59-ата минута. Три минути след това Ману бе изведен на чудесна позиция и вкара за шампионите, а в 82-рата минута сложи точка на спора с втория си гол в мача. Крайният резултат 4:1 пък оформи Кирил Десподов в края на двубоя. Така Лудогорец записа трета поредна победа в първенството и увеличи аванса си на върха в класирането на осем точки пред ЦСКА. Разградчани победиха „армейците“ в миналия кръг у дома и са все по-близо до спечелването на рекордна десета поредна титла в България. На тима на Валдас Дамбраускас му предстои двубой с Арда у дома в събота и ако победи и друг от отборите в челната петица на класирането, то изглежда малко вероятно да бъде спрян по пътя към титлата.

Големият конкурент на Лудогорец за върха в българския футбол – ЦСКА, разочарова в представянето си срещу Локомотив Пловдив в изминалия кръг. „Червените“ направиха нулево реми у дома срещу пловдивчани, като на „Българска армия“ имаше много повече нарушения отколкото интересни ситуации пред двете врати. Във втори пореден мач в първенството тимът на ЦСКА не успя да вкара гол, след като не го стори и при визитата на Лудогорец на 27 февруари. Донякъде и липсата на Али Соу, който бе трансфериран в Ростов, оказва влияние. Тимът на Бруно Акрапович се нуждае от серия от победи, за да се върне в битката за титлата и в същото време ще се надява, че Лудогорец ще допусне грешни стъпки. В същото време ЦСКА ще мисли и за турнира за Купата на България, където на 18 март има 1/4-финален двубой срещу Ботев Враца. „Червените“ ще се стремят към убедителен успех в този двубой. ЦСКА ще иска отново да се класира на финала в турнира, като задачата им изглежда наглед лесна, но възпитаниците на Акрапович не трябва да подценяват тима на Антони Здравков.

През изминалия уикенд имаше и други интересни двубои в родния футбол. Левски не успя да спечели отново в първенството, след като направо реми у дома срещу Ботев Пловдив. Етър пък гледа към спасение след успех срещу ЦСКА 1948 на собствен терен, докато Арда продължава да мечтае за класиране в европейските клубни турнири след успех с 1:0 у дома срещу Черно море, като по този начин тимът на Николай Киров затвърди мястото си в топ 4 и дори е само на две точки зад втория ЦСКА.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов