Двама са тежко пострадали при пътен инцидент с асфалтополагаща машина

Причините за възникването на пътнотранспортното произшествие се изясняват

Двама са тежко пострадали при пътния инцидент с асфалтополагаща машина, станал вчера в с. Басарбово. Произшествието е възникнало на двупосочно платно за движение на входа на селото, откъм гр. Русе.

На суха пътна настилка, на прав път с наклон в посока центъра на населеното място, водачът /41-годишен мъж/ на самоходна машина за асфалтополагане "Vogele s1502" , е загубил управлението, навлязъл е в кръстовище между улиците "Св.Св. Кирил и Методий" и "Паисий Хилендарски", където се е блъснал и съборил бетонен стълб от електропреносната мрежа, който е паднал върху машината.

В резултат на инцидента тежко е пострадал водачът на машината, който е откаран и настанен за лечение в русенската болница „Канев“, с опасност за живота. Пострадал е още и възрастен мъж /85 г./, който е седял на пейка в близост до инцидента. Той е настанен в болницата с фрактури на няколко ребра, без опасност за живота.

Причините за възникването на пътнотранспортното произшествие се изясняват. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)