С кулинарна изложба в Щръклево отбелязаха 8-ми март

Животът

08-03-2021, 18:05

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Великотърновски превозвач с жест към дамите навръх 8 март

По един малко по нетрадиционен начин бе отбелязан Международния ден на жената в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в село Щръклево. При спазването на всички противоепидемични мерки се проведе кратко тържество, на което бяха представени вкусни народни гозби. Своеобразната кулинарна изложба включваше апетитно приготвени домашни ястия, като в крайна сметка бяха излъчени двама победители. Това са Марийка Станева, която впечатли присъстващите с уникалния си сладкиш, включващ най-разнообразни пролетни горски плодове, както и Данка Манолова, направила приказна пита със сирене. Двете жени получиха кухненски пособия като награди. За останалите участници също имаше изненади.

Сред гостите беше и заместник областният управител Валентин Колев, който поздрави дамите и им пожела здраве и дълголетие, за да се радват на обичта и уважението, които заслужават като съпруги, майки, баби на внуци и правнуци. Общо 40 души са потребители на предоставяната услуга в Щръклево, като 65% от тях са жените, т.е. 26.

Събитието се проведе при спазването на всички противоепидемични мерки. Няма как да не бъде отбелязано, че по време на пандемията от COVID-19 в социалното заведение няма нито един починал от заболяването. Общо трима души от там са прекарали коронавирусната инфекция, а други шестима са им били контактни.

От своя страна управителят на Сдружение „Център Динамика“ Деана Димова изрази  благодарност от името на екипа за красивите цветя, поднесени в знак на уважение и признателност от потребителите. Много настроение внесе и специалният поздрав към всички дами от Георги Георгиев, посещаващ Центъра за социална рехабилитация и интеграция, който за пореден път доказа, че жените от населеното място „греят с усмивки, ярки като слънцето”, защото са обичани и уважавани.

На събитието присъства и д-р Георги Георгиев.

Ръководството на Областна администрация поздравява всички дами по случай днешния празник, като им пожелава здраве, позитивизъм и сила за преодоляване на всяко предизвикателство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов