Празник на мама организираха децата от Долна Студена

Животът

08-03-2021, 17:57

Снимка:

Марий Пейчев

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Великотърновски превозвач с жест към дамите навръх 8 март

Поредица от инициативи белязаха Международния ден на жената в населените места на община Ценово. Подготовката за празника на мама в Долна Студена започна няколко седмици по рано. По инициатива на местното читалище беше организиран конкурс за рисунки и картички. Мотото на проявата „Моята мама“ трогна много от възпитаниците на детската градина и основното училище. В инициативата се включиха почти тридесет участника. Техните творби са подредени и изложени във фоайето на НЧ „Пробуда“. „За старанието и желанието всички ще получат отличия и грамоти. Участниците с помощта на четка и апликации, с много въображение и различни техники на изпълнение изразиха своите чувства на признателност и обич към най-любимия човек“, сподели читалищният секретар Ивелина Анчева.

Вълнуващо тържество организираха малките палавници от Детска градина „Щастливо детство“ в селото. За разлика от други години заради обявената епидемична обстановка в залата липсваше публика, която да подкрепя и аплодира момичетата и момчетата. Празничната програма се записваше и се излъчваше онлайн в социалните мрежи. Под ръководството на преподавателките децата бяха подготвили истински спектакъл – феерия от багри, музика, песни и танци. Децата пяха, танцуваха, рецитираха стихове, посветени на празника на майката и настъпващата пролет. Малчуганите много добре се превъплатиха и на артисти като влязоха в ролята на героите от приказката „Ледената къщичка“.

От името на кмета на община Ценово д-р Петър Петров всички дами в населените места получиха цвете за празника. „Приемете моята признателност и уважение за безкрайната ви отдаденост, с която отстоявате традициите и духа на българското семейство, за силата, с която ни подкрепяте в трудните моменти за нашето мъжко самочувствие. Вие сте благословени да дарявате живот, да отглеждате и възпитавате децата ни. Вашата всеотдайност ни прави по-добри и милосърдни. Вие сте нашето вдъхновение, копнеж и сила. Благодарение на вас изживяваме по-пълно красотата на света“ се казва в поздравителния адрес, изпратен до кметствата в общината, детските градини, училища и институции.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов