500 са активните случаи на COVID-19 в областта

17 нови случая на COVID-19 и трима оздравели за изминалото денонощие в област Русе, отчитат от Регионалната здравна инспекция. 76% от случаите са в най-голямата община, а именно Русе. Броят на заболелите за последните 24 часа там е 13. Двама новозаразени има в Иваново, както и по един в Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8547, а преболедувалите 7541. Активните случаи са 500. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 178 души, като 30 от тях са в реанимация.

За последното денонощие няма починали с доказана коронавирусна инфекция. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 506, като става дума за хора на възраст между 26 и 98 години. 309 от тях са мъже, 197 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 18-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Търговище.

До момента в областта са поставени общо 7457 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1605 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 93 имунизации.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов