63 нови случая на COVID-19 в областта, 30 са оздравелите

Два пъти повече заразени отколкото оздравели, отчитат от Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в област Русе. През изминалото денонощие са установени 63 нови случая, а 30 души са оздравели. От началото на годината това е най-високият брой на регистрирани случи в региона. Припомняме, че за последно по-висок брой случаи бяха установени на 30 ноември миналата година – 80. Най-много случаи пък имаше няколко дни по-рано на 11 ноември. Тогава за 24 часа заразените в Русенско достигнаха 218.

Най-много новозаразени през изминалия ден има в най-голямата община, а именно Русе – 51. По трима новозаразени има в Борово, Бяла и Иваново, двама във Ветово и един в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8530, а преболедувалите 7538. Активните случаи са 486. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 164 души, като 30 от тях са в реанимация.

За последното денонощие е починал още един мъж с доказана коронавирусна инфекция. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойника. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 506 на възраст между 26 и 98 години. 309 от тях са мъже, 197 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 15-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 8.

До момента в областта са поставени общо 7364 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1605 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 497 имунизации.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов