Областна администрация се присъедини към "Капачки за бъдеще"

Животът

05-03-2021, 08:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екипът на Областна администрация-Русе зарадва децата от две социални институции

Близо 5000 пластмасови капачки събраха служителите на Областната управа в дунавския град. Така екипът на Областна администрация Русе се присъедини към кампанията „Капачки за бъдеще“.

Само за 3 години благодарение на инициативата в национален мащаб са рециклирани 455 000 килограма капачки, като с парите са закупени 22 кувьоза в 22 малки населени места. Същевременно са подпомогнати и други 14 болници с разнообразна апаратура в сферата на неонатологията и родилната помощ. Инициаторът на кампанията Лазар Радков сподели още пред ръководството на Областна администрация Русе, че в следващите шест месеца се очаква да бъде закупена и неонатална линейка. Подобен род специализирани автомобили са от първа необходимост за болниците в страната. Освен комфорт за най-малките пациенти тези линейки предоставят и възможност за полагане на грижи, отговарящи на водещите европейски стандарти.

През средата на април пък е предвидено да се проведе поредната масова кампания на различни места в страната, като по време на нея ще има пунктове в големите градове за събиране на пластмасовите капачки.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов