ЦСКА се връща на победния път в efbet Лига, а Лудогорец ще търси нов успех през уикенда

Този уикенд ще се изиграе 20-ият кръг в българското футболно първенство efbet Лига. На фокус са двубоите на конкурентите за титлата Лудогорец и ЦСКА, като след изминалия кръг „орлите“ имат шест точки аванс на върха в класирането спрямо „армейците“, след като ги победиха с 1:0. Този уикенд двата отбора имат трудни изпитания в efbet Лига, но ще се стремят да се поздравят с нови победи през тази седмица, след като вече записаха успехи в турнира Купата на България. ЦСКА се класира на 1/4-финалите в за Купата след успех с 3:1 срещу Черно море у дома, докато Лудогорец надви Царско село с 2:1 като гост. Само няколко дни по-късно обаче двата тима излизат в шампионатни двубои, като „армейците“ приемат Локомотив Пловдив в сблъсък в челото, докато Лудогорец гостува на Берое, който ще се стреми да зарадва феновете си след две поредни загуби.

Срещата между ЦСКА и Локомотив Пловдив в събота ще бъде изключително интригуваща. Разликата между двата отбора в класирането е само една точка в полза на „червените“. ЦСКА има 39 пункта в актива си, докато Локо Пловдив е с 38 точки. Двата тима са в доста добра форма, като домакините влизат в двубоя с три победи в четири официални мача през 2021 година, докато „черно-белите“ имат две победи и две равенства. ЦСКА обаче загуби в миналия кръг от Лудогорец, докато Локомотив Пловдив не успя да победи Етър у дома. Така тимът на Александър Тунчев пропусна отлична възможност да излезе на второто място в класирането. Иначе двата отбора се върнаха на победния път през тази седмица в двубоите си от Купата на България. ЦСКА срази Черно море у дома с 3:1 и ще преследва нов успех на стадион „Българска армия“, докато Локомотив Пловдив надви Беласица Петрич с 2:1 на „Лаута“. Локо Плодив обаче се представи доста колебливо срещу представителя на Трета лига, така че ще трябва да покаже по-добра игра, ако иска да вземе нещо от визитата си в София.

Шампионът Лудогорец ще пътува до Стара Загора за мач срещу Берое в неделя. „Орлите“ са фаворит за победата под Аязмото, но техният съперник е ранен, а тогава един отбор е най-опасен. Берое загуби последните си два мача и ако от поражението срещу Черно море във Варна в миналия кръг няма как да се правят трагедии, то отпадането от турнира за Купата от Левски след 1:3 на „Герена“ със сигурност е много разочароващ резултат за Берое, който поне на хартия бе в ролята на фаворит срещу „сините“. Заралии обаче имат нужния потенциал в състава и могат да затруднят Лудогорец на собствен терен. Берое изостава на шест точки от топ 3 на класирането и ще се стреми на всяка цена да вземе нещо от двубоя с „орлите“. Гостите пък ще се надяват да увеличат аванса си на върха в класирането, тъй като в момента са с шест точки пред ЦСКА, така че Лудогорец ще се нуждае от успех в Стара Загора. Тимът е в серия от две поредни победи, надигравайки „армейците“ в миналия кръг с 1:0 в Разград, а в сряда тимът на Валдас Дамбраускас победи Царско село с 2:1 като гост в турнира за Купата. Лудогорец е в серия от четири поредни победи срещу Берое и ще преследва нов успех срещу този съперник и е доста вероятно да го постигне, но „орлите“ не трябва да подценяват съперника, който е един от класните отбори в efbet Лига и ако има ден, може да надвие дори и най-силният отбор в първенството.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов