Отдел „Социални дейности“ с нов началник от днес

Животът

04-03-2021, 11:18

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца от социални услуги получиха компютри и таблети от Общината

Днес е първият работен ден за новия началник на отдел „Социални дейности“ в Община Русе Симона Христова. Тя е възпитаник на СОУ „Христо Ботев” в Русе, бакалавър по Регионално развитие в специалността „Публична администрация” в УНСС и магистър по „Икономика на човешките ресурси” със специализация „Управление на човешките ресурси“.

До встъпването й в длъжност Симона Христова работи в Община Русе като младежки медиатор по програми за активиране на млади хора, които са останали трайно безработни.

В сферата на социалните услуги тя е работила по национални програми, по проекти на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за предоставяне на услуги за хора с увреждания и възрастни хора в невъзможност за самообслужване, както и по програми за съдействие и подкрепа за намиране на работа на хора, които са останали трайно безработни и са извън пазара на труда.

Професионалният път на Симона Христова преминава изцяло в социалната сфера. Това й дава необходимия потенциал и умения да помага на хората. Новият началник на “Социални дейности” си поставя високи цели и ще прилага в работата си добрите практики в предоставянето на социалните услуги, съобразно нуждите на гражданите на Община Русе.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен