18 нови случая на COVID-19, зелен коридор в УМБАЛ "Канев"

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе са установени 18 нови случая на COVID-19 и 1 излекуван. Близо 67% от новозаразените са от най-голямата община, а именно Русе. Там случаите са 12. По двама новозаразени има и в общините Борово и Две могили, както и по един в Бяла и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8411, а преболедувалите остават 7451. Активните случаи са 457. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 155 души, но 33-ма от тях са в реанимация.

За последното денонощие са починали още един мъж и една жена с доказана коронавирусна инфекция. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 503 на възраст между 26 и 98 години. 307 от тях са мъже, 196 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Кърджали.

До момента в областта са поставени общо 6361 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1318 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 50 имунизации.

Днес от 15.00 ч. до 18.00 ч. е обявен „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19 в Университетска болница „Канев“. Там всеки, който желае без предварително записване ще може да получи първа доза от ваксината на „Астра Зенека“. Разбира се това важи до изчерпване на наличното количество от ваксините в лечебното заведение. От там призовават за толерантност между чакащите и спазването на всички противоепидемични мерки.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен