„Боримечката“ на Петя от Ценово спечели награда от Плевен

Животът

03-03-2021, 08:00

Снимка:

Марий Пейчев

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майсторско управление на велосипеди демонстрираха в Ценово

В навечерието на националния празник на България в ОУ „Христо Ботев“ пристигна радостна вест. Шестокласничката Петя Атанасова спечели награда за рисунката си „Боримечката“. Творбата на малката художничка участва в Националния конкурс за детска рисунка в Плевен. Проявата се провежда за 23-та поредна година, а нейни организатори са Регионалния военно исторически музей, Панорамата „Плевенска епопея“ и Община Плевен. „Нашето училище е един от традиционните участници в конкурса. Тази година изпратихме рисунките на петима ученици. Нека не прозвучи като хвалба, но за трета поредна година журито отличава творби на наши възпитаници“, сподели директорката на училището Камелия Леонова. Творчески ръководител на младата художничка от Ценово е преподавателката по изобразително изкуство Димитрина Мангова.

Конкуренцията между участниците е била изключително оспорвана. В тазгодишното издание на конкурса са се включили 543 участника. Те са били представители на 54 училища от 29 общини на 17 области в страната. „Чувствам се изключително удовлетворена от успеха. Още, когато рисувах, изпитвах чувство на гордост, че съм българка. Представях си ентусиазма на своите предци и жаждата им да живеят в свободната си родина“, сподели минути след получаването на отличието малката ценовска художничка.

Учениците от Ценово подредиха специална изложба със свои рисунки по повод 143–годишнина от Освобождението на България във фоайето на местното читалище.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов