Служители на Първо РУ са разкрили извършителите на три престъпления

Това съобщават от пресцентъра на МВР

На 25 февруари в Първо РУ е било подадено заявление от жена, че предишния ден около 15:00 часа, когато сестра й се прибрала в дома им в Русе е станала жертва на престъпление. В една от стаите на къщата заварила непозната жена, която успяла да й отнеме със сила и заплаха две кожени портмонета, в които имало суми от 140 лева и 150 евро, след което напуснала имота. Сигналът е бил документиран в полицията, като е образувана преписка за престъпление по чл. 198, ал. 3 от НК и са предприети необходимите действия за изясняване на случая и установяване на извършителката по даденото от потърпевшата описание. В резултат на реализираните опаративно-издирвателни мероприятия криминалистите са успали да установят като автор на деянието 24-годишна жена от Русе, известна с подобни деяния на правораздавателните органи.

На 1 март около обед в Първо РУ е постъпил сигнал за извършване на кражба от вилен имот в русенската местност „Папаз дере“. На място е изпратен полицейски екип, който установява лек автомобил марка "Ситроен", модел "Ксара", да се движи по черен път в посока ул. "Славянска". При последвала проверка е установено, че колата управлява 19-годишен, а с него пътува друг 19-годишен. В автомобила полицаите установили, че двамата превозват метални вещи, които впоследствие са разпознати от собственика им, който се е явил на място. Въпросният стопанисвал вилен имот в местността, намиращ се в посоката, от която идвал ситроена. В превозното средство са открити метални кофи за боя от по 30-литра, поцинковани кофи в различни размери, стоманизирана тел и други метални вещи.На място е извършен оглед от дежурна оперативна група, установеното е документирано и по случая е образувано бързо производство с оглед извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т.3 вр. чл.194, ал.1 от НК.

Вчера около 07:45 часа в Първо РУ е постъпил сигнал за извършено престъпление в района на бул. "Гоце Делчев" в Русе, където е била нападната жена. Към адреса веднага са изпратени екипи на полицията. На място е било изяснено, че потърпевша от въпросното деяние е станала 36-годишна русенка. Тя разказала, че движейки се с колата си в посока ул."Седма", пътят й бил препречен от безпризорни кучета и решила да отбие вдясно на пътното платно. Тъй като животните не се отместили тя слязла от автомобила, за да ги изгони и в този момент към нея се приближил непознат мъж, който я хванал за яката на якето, извадил от джоба си нож и го насочил към шията й. В това време на помощ й се притекли двама минувачи, които станали свидетели на случващото се. Те успели да издърпат нападателя и да го задържат на място до пристигане на полицейските служители. Установена е самоличността на извършителя – 64-годишен мъж от Русе. Той е бил отведен в полицията и е предприето документиране на престъплението, като е образувано бързо производство с по чл. 144, ал.1 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов