Расте броят на осиновените животни от общинския приют в Русе

Животът

02-03-2021, 08:32

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чипират безплатно домашните кучета

Върнатите на улицата кучета са все по-малко, а даренията се увеличават, отчитат от приюта

581 животни са били осиновени през цялата 2020 година от Приюта за безстопанствени животни в Русе. Освен нарастването на даренията от 11 на 46 хиляди, друга положителна тенденция е намаляването на върнатите по места кучета- от 300 през 2019 на 30 през изминалата година.

От тази година е възобновен Регистърът за кучета и гражданите имат възможността да чипират своите любимци в амбулаторията на приюта напълно безплатно. В него вече се използват възстановените операционна и манипулационна зали, които не са функционирали през последните години. Обособена е и нова стая за настаняване на котки и капацитетът ѝ е увеличен на 30 броя.

За да се осигури благоприятна среда за животните, са премахнати няколко изсъхнали дървета, засадени са нови 30, изградени са два нови двора, възстановена е оградната мрежа на съществуващите и са премахнати две опасни сгради.

Напомняме, че русенци могат да изберат своя домашен любимец от животните, настанени в приюта. Осиновяването е напълно безплатно, а кучетата са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани. Собствениците ще получат своя нов приятел с ветеринарно-медицински паспорт и поставен микрочип, обещават от приюта.

        Снимка на Деня

Щрихи от Плевен