Служители на Първо РУ са установили извършителите на две кражби

На 18 февруари в Първо РУ е постъпил сигнал за извършена кражба от автомобил, оставен незаключен на паркинг на ул. "Симеон Велики" в Русе.

Според потърпевшия това е станало същия ден около 11 часа, докато той е отсъствал за кратко от колата, а когато се е върнал е установил, че от купето липсва кожена му чанта с документи и сума от около 70 лева, мобилен телефон "Айфон" и дебитни карти. Впоследствие е разбрал, че от дебитните карти са извършвани транзакции – успешни и неуспешни. Заявената щета е за около 400 лева. Сигналът е регистриран в полицията и по него е започнала работа, в хода на образувана преписка. В резултат на реализираните оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите от Първо РУ са установили като автори на престъпленията - мъж на 28 г. и жена на 30 г. Работата по случая продължава.

На 21 февруари в Първо РУ е прието заявление за извършена кражба от етажна площадка на адрес на ул. "Хан Омуртаг" в Русе. Обект на посегателството станала електрическа триколка на стойност 1200 лева. Случаят е регистриран в Първо РУ и по него е започнала работа от служителите на криминалния сектор в районното управление. В резултат на проведените от тях оперативно-издирвателни мероприятия е заловен извършителят на кражбата. Оказало се е, че това е мъж от Русе на 31 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов