Рекорд на поставени ваксини в област Русе - 503 за денонощие

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе за изминалото денонощие са установени 24 нови случая на COVID-19 и 1 починала жена. Най-много са новите случаи в най-голямата община, а именно Русе – 15. Трима новозаразени има и в община Две могили, по двама в Борово и Иваново, а също така и по един в Бяла и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8204, а преболедувалите остават 7360. Активните случаи са 362, а смъртните случаи 486. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 123-ма души, но 31 от тях са в реанимация.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 16-то място по заболеваемост в страната наравно с Перник. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко са Кърджали и Търговище – по 5 случая.

До момента са поставени общо 3939 дози от ваксините, като повторна доза са получили общо 822 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 503 дози ваксина.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Поради големия интерес и ограниченото налично количество от ваксините през утрешния ден в гр. Русе няма да има „зелен коридор“ за имунизация. Такъв ще бъде осигурено единствено в МБАЛ „Юлия Вревска“ в гр. Бяла от 09.00 ч. до 18.00 ч. Там всеки ще може да бъде ваксиниран без предварително записване.

В част от другите кабинетите ще се извършва реимунизация на попадащите във втората и трета фаза на ваксинационния план. За изминалите 24 часа беше поставен и абсолютен рекорд в областта – броят на поставените дози ваксина достигна 503. При пристигане на нови количества обществеността ще бъде своевременно информирана.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов