Само един нов случай на COVID-19 в областта за денонощие, няма починали

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие е установен 1 нов случай на COVID-19 в област Русе и по-конкретно в община Борово. За последните 24 часа няма новоизлекувани, както и починали. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8148, а преболедувалите остават 7355. Активните случаи са 311, а смъртните случаи 482. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 116 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 34.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 11-то място по заболеваемост в страната наравно с Ловеч, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са 13 области в страната.

По-късно през деня очаквайте подробна информация относно разпространението на заболяването в региона през изминалата седмица, както и възможностите за ваксинация.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов