За изминалите почивни дни екипите на пожарната са реагирали на 8 сигнала

В събота, за времето от 12:38 до 13:20 часа екип на Първа РСПБЗН  е гасил пожар, възникнал в сухи треви в русенския кв. "Средна кула" в близост до р. Русенски Лом. Произшествието е ликвидирано на площ около 100 m2 с тупалки.  Най-вероятната причина за възникналия  пожар е небрежност при боравене с открит огън. Същият ден, между 14:17 и 15:20 часа, служители на Първа РСПБЗН отново са били повикани, заради запалени сухи треви в землището на кв. Средна кула, като в този случай запалването се е разпростряло на площ от около 400 кв. м. и също е ликвидирано с тупалки. В двата случая произшествията са се разминали без причиняване на щети.

Вечерта в събота, от 19:02 часа до 20:35 часа, екип на пожарната в гр. Сливо поле е бил пратен на адрес в село Малко Враново, заради сигнал за запалване в покрив на къща. Произшествието е ликвидирано от служителите на площ от около 2 кв. метра, като е засегната малка част от покривната конструкция.

През нощта в събота екип на пожарната е потърсен за съдействие на граждани за отваряне на апартамент, заради притеснения, че нещо не е наред с живущия там, тъй като не отварял при позвъняване. Входната врата на жилището, намиращо се на ул. "Плиска" в Русе, е била отворена. Оказало се е, че всичко със собственика е наред.

Вчера, между 13:03 и 13:25 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН са гасили пожар в контейнер за смет на ул. Антим в Русе. Запалването е потушено на площ от около 2 кв. м. , без материални загуби.

В 16:48 часа вчера, в РДПБЗН – Русе, е постъпил сигнал за инцидент с изпускане на газ от цистерна в района на русенската жп гара „Разпределителна“. Там са изпратени екипи на РДПБЗН-Русе от ССОД и Втора РСПБЗН-Русе, както и на полицията. При пристигане на място е установен много слаб теч от фланец на цистерна. На жп гарата е създадена организация за преместване на цистерната от цялостната композиция и разполагането й на по-безопасно място. Районът е отцепен. Направена е връзка с представители на фирмата собственик на товара. Служителите на МВР са извършили дежурство до пристигане на служителите от фирмата, които са извършили необходимите действия за спиране на теча, били са ангажирани със случая до 19:02 часа.  След това цистерната е върната към основната композиция, за да продължи движението си по направление.

Вечерта вчера и тази нощ, пожарникарите са реагирали на два сигнала за пожари в жилища. Между 19:03 и 19:58 часа, екип от РСПБЗН-Две Могили е пратен на адрес в града, където било възникнало горене на сажди в коминно тяло на къща, заради самозапалване на сажди. Запалването е ликвидирано без последици. В 21:41 часа служители от Първа РСПБЗН са пратени на сигнал за запалване на ел.табло  в блок, на адрес на ул. "Н.Й.Вапцаров" в Русе. При отиване на място, огнеборците са установили, че произшествието е възникнало в таванска стая, пригодена за живеене. Наемателят бил направил опит за гасене, но са останали тлеещи продукти и помещението е силно задимено. Извършено е цялостно ликвидиране на горенето, а след това и отдимяване на помещението. Запалването е потушено на площ от около 2 кв. м. Причината за инцидента е късо съединение.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"