Четири кабинета в Русе ваксинират желаещи и днес срещу COVID-19

Поради засиления интерес на русенци към имунизация срещу COVID-19 днес в града ще работят извънредно 4 кабинета, в които всеки ще може да отиде без да се е записал предварително и съответно да получи първа доза от ваксината на AstraZeneca. Припомняме, че кабинетите са в двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника.

Адресите, работното време и контактите на всеки от кабинетите могат да бъдат намерени тук: https://www.ruse.bg/kabineti-v-koito-dnes-shte-se-izvurshva-imunizaciya-bez-zapisvane-na-chasove.

Същевременно ваксинация ще се извършва и в Регионалната здравна инспекция, както и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла, но и на двете места часовете са запълнени още от вчера. Припомняме, че след като от РЗИ обявиха, че всеки, които не попада в съответната фаза от ваксинационния план, може да се имунизира, то буквално за няколко часа се записаха близо 94-ма желаещи.

По всяка вероятност утре областният управител Галин Григоров ще свика съвещание с директора на Регионалната здравна инспекция, както и с представители на всички имунизационни кабинети в Русенско. По време на срещата се очаква да бъде взето решение как да продължи ваксинацията в кабинетите за желаещите, които не попадат в съответната фаза от ваксинационния план и така да се осигури „зелен коридор“ за всички, които искат да се ваксинират.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)