Русенският театър кани на премиера на "Балканска сватба"

Животът

18-02-2021, 09:05

Снимка:

Драматичен театър "Сава Огнянов"

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Драматичен театър "Проф.Енчо Халачев" чества 10-годишен юбилей!

На 24 февруари, от 19 часа, русенци и гостите на града, ще могат да се насладят на премиерата на Драматичен театър "Сава Огнянов" - Балканска сватба или Хендмейд.
Сватбата е копнеж. Копнеж за истинско тържество на духа. Сватбата изтрива целия мрак и подчертава най-светлите кътчета в душата. Но понякога дори една сватба не е в състояние да скрие човешката дребнавост, злобата, завистта и високомерието. Даже напротив. Светостта на сватбата може да разобличи покварата в най-ревностно пазените тайни и намерения.
На теория във всяка сватба нещо може да се обърка. Но с най-голяма доза сигурност подобен сценарий би предложила една балканска сватба.
Днес е големият ден!
Денят, в който празничната сцена се превръща в арена на истинска гладиаторска битка.
Автори на спектакъла, вдъхновен от Б. Брехт, са Ивайло Ненов и Ваня Георгиева. Режидьор е Ивайло Ненов, сценография: Теодор Киряков, музика: Пламен Мирчев - Мирона, хореография: Александър Манджуков, фотограф: Димитър Митев.
Участват: Христо Пъдев, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Тони Тончева, Кадри Хабил, Милен Димитров



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов