Русенският театър кани на премиера на "Балканска сватба"

Животът

18-02-2021, 09:05

Снимка:

Драматичен театър "Сава Огнянов"

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Драматичен театър "Проф.Енчо Халачев" чества 10-годишен юбилей!

На 24 февруари, от 19 часа, русенци и гостите на града, ще могат да се насладят на премиерата на Драматичен театър "Сава Огнянов" - Балканска сватба или Хендмейд.
Сватбата е копнеж. Копнеж за истинско тържество на духа. Сватбата изтрива целия мрак и подчертава най-светлите кътчета в душата. Но понякога дори една сватба не е в състояние да скрие човешката дребнавост, злобата, завистта и високомерието. Даже напротив. Светостта на сватбата може да разобличи покварата в най-ревностно пазените тайни и намерения.
На теория във всяка сватба нещо може да се обърка. Но с най-голяма доза сигурност подобен сценарий би предложила една балканска сватба.
Днес е големият ден!
Денят, в който празничната сцена се превръща в арена на истинска гладиаторска битка.
Автори на спектакъла, вдъхновен от Б. Брехт, са Ивайло Ненов и Ваня Георгиева. Режидьор е Ивайло Ненов, сценография: Теодор Киряков, музика: Пламен Мирчев - Мирона, хореография: Александър Манджуков, фотограф: Димитър Митев.
Участват: Христо Пъдев, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Тони Тончева, Кадри Хабил, Милен ДимитровСнимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"