Отличиха 124 даровити деца от Русе

Животът

18-02-2021, 07:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правителството одобри 36 315 лева за стипендии на даровити деца

124 възпитаници на 14 общински, пет държавни и две частни училища на територията на Община Русе получиха допълнително материално стимулиране през 2020 г. на стойност от 9 490 лв.

Средствата са предвидени в бюджета на общината за подпомагане на деца с изявени дарби. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени 9 ученици, от които двама възпитаници на Английска езикова гимназия „Гео Милев“, трима от Математическа гимназия „Баба Тонка”, един ученик от Средно училище „Васил Левски“, един от Средно училище „Христо Ботев“ и двама от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“. Те са завоювали призови места на Националното състезание за речеви и комуникативни умения по английски език, Националното състезание по авиомоделизъм,  националния кръг на Олимпиадата по руски език, Националното състезание по математическа лингвистика, Националния шампионат по тласкане на гюле, Държавното първенство по стрелба с пневматично оръжие и Националния шампионат по овчарски скок.

За своите постижения през изминалата година учениците получиха и официални грамоти от кмета на Община Русе Пенчо Милков. Връчването на отличията бе съобразено с наложените противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)