Русе отбелязва 143 години от Освобождението си

Животът

17-02-2021, 12:52

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Реновираният Пантеон на възрожденците в Русе посреща посетители

Община Русе ще отбележи 143-тата годишнина от Освобождението на Русе – градът, който е оставил дълбок отпечатък върху историческата карта на България.

На 20 февруари, събота, от 10:30 ч., Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще изпълнява маршове пред Пантеона на Възрожденците, а непосредствено след това ще започне и тържествената церемония с встъпителни думи на проф. д-р Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей – Русе. Слово в чест на празника ще произнесат Пенчо Милков - кмет на Община Русе и Андрей Громов – генерален консул на Русия в Русе.

Негово високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат благодарствен молебен за извоюваната свобода, а русенци ще могат да отдадат почит с поднасяне на венци и цветя.

В церемонията ще вземе участие още и талантливият Мартин Сиромахов – солист на ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова, а водещ на церемонията ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов” Любомир Кънев.

Събитието ще се състои на открито пространство при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов