Русе отбелязва 143 години от Освобождението си

Животът

17-02-2021, 12:52

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Реновираният Пантеон на възрожденците в Русе посреща посетители

Община Русе ще отбележи 143-тата годишнина от Освобождението на Русе – градът, който е оставил дълбок отпечатък върху историческата карта на България.

На 20 февруари, събота, от 10:30 ч., Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще изпълнява маршове пред Пантеона на Възрожденците, а непосредствено след това ще започне и тържествената церемония с встъпителни думи на проф. д-р Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей – Русе. Слово в чест на празника ще произнесат Пенчо Милков - кмет на Община Русе и Андрей Громов – генерален консул на Русия в Русе.

Негово високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат благодарствен молебен за извоюваната свобода, а русенци ще могат да отдадат почит с поднасяне на венци и цветя.

В церемонията ще вземе участие още и талантливият Мартин Сиромахов – солист на ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител Наталия Константинова, а водещ на церемонията ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов” Любомир Кънев.

Събитието ще се състои на открито пространство при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

 

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия