25 нови случая на Covid-19 в областта за денонощие

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие са установени 25 нови случая на COVID-19 в област Русе, като излекувани за последните 24 часа няма. Най-много новозаразени има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 17. Три случая за изминалото денонощие са установени и в община Борово, както и по два в Ветово и Сливо поле. Един новозаболял има и в Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8075, а преболедувалите остават 7263. Активните случаи са 339. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 112 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 32-ма

Същевременно за последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойната. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 473 на възраст между 26 и 98 години. 289 от тях са мъже, 184 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 14-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко са съответно Видин и Търговище – по два случая.

До момента са поставени общо 2338 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 626 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.