Ледено време в Русе и днес

Животът

16-02-2021, 07:45

Снимка:

БНТ

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

16 февруари назад във времето

Днес времето ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни над централните и планинските райони, като на отделни места ще прехвърчи слаб сняг, съобщава БНТ.
Сутрешните температури ще са между минус 10° и минус 5°, на места в Югозападна България и по-ниски. Максималните ще са предимно между минус 3° и 2°.
Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по-високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 8°, на 2000 метра –минус 14°.
Опасността от лавини, извън обработените писти в ски курортите остава много висока.
В сряда вятърът в много райони ще стихне. Сутринта ще е предимно слънчево и доста студено, минималните температури ще са от минус 15° - минус 16° на места в югозападната част от страната до минус 5° - минус 6° в северните и източните райони. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните почти навсякъде ще са около и над нулата.
В четвъртък повишението на температурите ще продължи. Ще има променлива облачност, по-често значителна над Източна България, където не са изключени и изолирани слаби превалявания.
През следващите дни до края на седмицата ще остане облачно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов