Стартира проект за финансова грамотност в обществените библиотеки

Животът

16-02-2021, 07:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отбелязваме 133 години от основаването на русенската библиотека

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ –  Русе участва в международен проект „Финансова грамотност в обществените библиотеки” на Фондация „Глобални библиотеки - България“. Проектът се финансира по Програма Еразъм+ на Европейската Комисия и е с продължителност две и половина години като ще се изпълнява едновременно в България, Полша, Словения и Румъния.

В рамките на проекта на 11 февруари стартира обучение на обучители, в което участват петима библиотекари от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе и библиотекари от обществените библиотеки на НЧ „Пробуда – 1907“ - с. Тетово, НЧ „Просвета – 1927“ – с. Семерджиево, НЧ „Просвета – 1928“ – гр. Мартен, НЧ „Тома Кърджиев – 1873“ – с. Червена вода. Обучението се провежда  онлайн от експертите Елка Златева, Емил Стоянов и Росица Вартоник.

С помощта на разработена обучителна програма и електронна платформа библиотекарите в поредица от уебинари ще придобият нови умения и знания по финансова грамотност, а по-късно, в ролята си на обучители, те ще оказват подкрепа на възрастните хора да се ориентират в съвременната финансова среда.

Повече за проекта можете да научите на: https://finlit.eu/edu/?lang=bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов