Откриват изложба, посветена на виното и любовта

Животът

14-02-2021, 09:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха изложба "За любовта и виното" (снимки)

Едно добре познато на повечето жители и гости на Русе събитие, наложило се вече като традиция в културния календар на града, е в очакване да посрещне своите първи гости. Става дума за ежегодната изложба посветена на любовта, виното и традициите, която може да бъде посетена до 25 февруари в Малката зала на ул. „Борисова“ 6.

По случай откриването на събитието, свързано с настъпващия 14-ти февруари, областният управител Галин Григоров отправи поздравления към председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, както и към всички участници. „Вашите картини ни карат да виждаме по-често красотата около нас! Смело дерзайте и създавайте изкуство, чрез което да преоткриваме смисъла в без това достатъчно забързаното ни ежедневие!“, се казва във връчения от негово име поздравителен адрес.

Повечето от творбите са тематични и те не са показвани до сега. Участват 22-ма автори със 70 платна, като преобладава живописта. Разбира се, за ценителите на графиката също е помислено. Акцент е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции.

В експозицията участват само членове на местното художествено дружество.

Организаторите на събитието обръщат внимание, че влизането в залата ще се осъществява при стриктно спазване на всички наложени противоепидемични мерки.

 

 Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден