Пуснаха тока навсякъде в Русенско

Животът

12-02-2021, 15:26

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Населени места от 4 общини без ток заради ураганния вятър в Русенско

По последни данни към момента няма населени места от област Русе, които да са без електрозахранване. Екипите на „Електроразпределение Север“ през целия ден работиха по отстраняването на авариите, свързани с електроподаването. Областният управител Галин Григоров беше в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение по проблема. Към момента не се очаква влошаване на обстановката, но при евентуално усложняване на ситуацията е създадена организация за максимално бързо и адекватно реагиране.

Припомняме, че през нощта бурният вятър, чиито пориви на моменти достигаха и дори превишаваха 100 км/ч, остави седем населени места от региона без ток. Сред тях бяха гр. Мартен, както и селата Баниска и Могилино от община Две могили, Смирненски, намиращо се в община Ветово, както и селата Бистренци, Пет Кладенци и Копривец в Беленско. Частични проблеми с електрозахранването е имало и в местностите „Касева чешма“ и „Акациите“ в гр. Русе.

Няма проблеми и по пътищата в областта. Републиканската пътна мрежа, както и общинската е проходима при зимни условия за всички видове автомобили. През нощта общо 32 машини на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са обработвали и почиствали пътищата срещу обледяване. Все още на места има минимална снежна покривка от около 1 – 2 см., а скоростта на вятъра спадна до малко над 60 км/ч. Остава предупреждението, че поради ниските температури е възможно на места да се образува тънка покривка от лед. Очаква се и застудяване, като през следващата седмица температурите може да паднат до -10 градуса.

От дежурните по общините става ясно, че няма проблеми с водоснабдяването, както и прекъснати телекомуникации в областта.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов