25 нови случая на COVID-19 в областта, трима са починалите

С осем повече са заразените отколкото оздравелите от COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 25, а излекуваните са 17. Най-много новозаразени са установени съответно и в най-голямата община, а именно Русе – 21. Трима заболели през последните 24 часа има и в Две могили, както и един в Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8036, а преболедувалите станаха 7243. Активните случаи са 328. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 118 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 33-ма

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 465 на възраст между 26 и 98 години. 285 от тях са мъже, 180 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе запазва 12-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е само област Видин.

До момента са поставени общо 2200 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 626 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. През изминалото денонощие са поставени 132 дози от споменатата ваксина.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.