Община Русе иска гражданите доброволно да премахват стари автомобили

Дунав

11-02-2021, 07:00

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъждат онлайн публично бюджета на Община Русе за 2021-ва

Общинска администрация се обръща към собствениците на излезли от употреба автомобили с призив да ги премахнат доброволно от улиците и междублоковите пространства в Русе.

Екоинспектори от общината вече маркират неизползваеми моторни превозни средства по кварталите със стикери-предписания.

Гражданите, чиито автомобили се сдобият с такъв стикер, са длъжни да ги преместят в 14-дневен срок. След изтичането му служители на Община Русе ще издават заповеди за принудително преместване на излезлите от употреба моторни превозни средства и предаването им в център за разкомплектоване.

Преместването на автомобилите на друго място, което е общинска или държавна собственост, няма да спре изпълнението на предписанието.

Ако заповедта не бъде изпълнена в срок, возилото ще бъде репатрирано до площадка за съхранение на ИУМПС от фирма „Мегапартс“.

Там амортизираните автомобили ще останат 3 месеца. В случай че никой не ги потърси в рамките на този срок, те ще бъдат разкомплектовани и предадени за рециклиране.

Собствениците, които потърсят собствеността си в тримесечния срок, ще трябва да платят 4 лв. такса за ден престой и 30 лв. за репатриране.

Общинската администрация се обръща към гражданите на Русе с призив сами да отстранят амортизираните автомобили от терени, които са  общинска или държавна собственост, за да не се налагат принудителни административни мерки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов