Община Русе иска гражданите доброволно да премахват стари автомобили

Дунав

11-02-2021, 07:00

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъждат онлайн публично бюджета на Община Русе за 2021-ва

Общинска администрация се обръща към собствениците на излезли от употреба автомобили с призив да ги премахнат доброволно от улиците и междублоковите пространства в Русе.

Екоинспектори от общината вече маркират неизползваеми моторни превозни средства по кварталите със стикери-предписания.

Гражданите, чиито автомобили се сдобият с такъв стикер, са длъжни да ги преместят в 14-дневен срок. След изтичането му служители на Община Русе ще издават заповеди за принудително преместване на излезлите от употреба моторни превозни средства и предаването им в център за разкомплектоване.

Преместването на автомобилите на друго място, което е общинска или държавна собственост, няма да спре изпълнението на предписанието.

Ако заповедта не бъде изпълнена в срок, возилото ще бъде репатрирано до площадка за съхранение на ИУМПС от фирма „Мегапартс“.

Там амортизираните автомобили ще останат 3 месеца. В случай че никой не ги потърси в рамките на този срок, те ще бъдат разкомплектовани и предадени за рециклиране.

Собствениците, които потърсят собствеността си в тримесечния срок, ще трябва да платят 4 лв. такса за ден престой и 30 лв. за репатриране.

Общинската администрация се обръща към гражданите на Русе с призив сами да отстранят амортизираните автомобили от терени, които са  общинска или държавна собственост, за да не се налагат принудителни административни мерки.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"