60 рисунки за конкурса "Моят Левски"

Животът

11-02-2021, 07:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Военният клуб в Русе обяви конкурс за рисунка "Моят Левски"

Една седмица остава до крайния срок, в който ученици и студенти могат да се включат в конкурса за рисунка „Моят Левски“. Припомняме, че инициативата е под патронажа на областния управител Галин Григоров, а организатор е Военният клуб в Русе. В нея могат да участват ученици от първи до дванайсети клас, както и студенти. Те са разделени в четири възрастови групи, а именно първа от 1 до 4 клас, втора от 5 до 8 клас, трета от 9 до 12 клас и четвърта за студенти.
Участниците могат да нарисуват портрет на Левски, да го изобразят в цял ръст или свободно да интерпретират случки от живота на Дякона. Творбите трябва да са с размер 50/35 см., изработени с материали по избор като молив, туш, перо, пастели, акрилни бои, акварел, маслени бои и други подобни.
До момента желание за участие в конкурса са изявили 60 младежи от 15 български града. Сред тях са деца от Русе, София, Бургас, Велинград, Велико Търново, Несебър, Ловеч, Добрич и др. Дори има и една четвъртокласничка от Молдова. Става дума за Анастасия Келеш от Чадър-Лунга.
Творбите могат да бъдат изпращани до 16 февруари включително на следния e-mail адрес: vcr-konkursi@abv.bg. Резултатите ще станат ясни на 19-ти този месец. Тогава се очаква да бъдат връчени и наградите на призьорите във всяка от възрастовите групи лично от областния управител Галин Григоров. „Радостен съм, че все повече младежи проявяват интерес към родната история и желаят да опознаят миналото ни такова каквото е! Без цензура, без преиначаване на фактите и без измислени думи като присъствие! Наш дълг е да съхраним българщината и да напомним на тези след нас, че паметта на героите трябва да бъде жива! В днешните времена патриотизмът не е отживелица, а белег за принадлежност.“, сподели още Григоров. Предвижда се най-добрите творби да бъдат подредени в изложба след премахване на противоепидемичните мерки. За повече подробности в хода на конкурса може да следите и официалната фейсбук страница на Военния клуб: https://www.facebook.com/Voenenklub.
Председател на журито, което ще оценява работите на участниците, е Вергиния Пенчева, а членове са Георги Пасев и Таня Пасева, които са бивши преподаватели по изобразително изкуство, а сега художници в Държавния куклен театър в Русе.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)