Децата на Русе ще се учат чрез игри на предприемачество и финансова грамотност

Мисия

10-02-2021, 09:00

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе подпомага Фонда за децата на герои

Започва записването за игровизирани обучения за децата на Русе на възраст от 7 до 19 години. Те са част от проекта „Финансова грамотност, предприемачество и изграждане на личностни умения“ по Програма „Знание и растеж“, която се реализира от Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на „Еконт Експрес“.

Иновативните обучения се провеждат от Сдружение “От знания към умения”, разработени са от българска компания и са съобразени с нуждите на децата във всяка от възрастовите групи. Занятията включват различни игри и симулации, което освен практически ориентирани, ги прави и изключително забавни за подрастващите. По време на обученията, под формата на различни отборни и стратегически игри децата ще придобиват ключови умения за 21 век като предприемчивост, работа в екип, ефективна комуникация, презентационни умения, управление на ресурси, включително финансови, и много други. В този процес водещи ще бъдат децата, а обучителите само ще ги насочват и подпомагат с въпроси да намират възможните решения.

Освен да участват в игровизираните обучения, децата на Русе ще имат възможността да се докоснат до един изключителен образователен продукт, а именно мобилната и настолната версия на играта LeadStreet. Специално създадена за подрастващите на възраст между 7 и 13 години, играта има за цел да им предаде основни уроци по предприемачество и да ги научи да бъдат активни по отношение на заобикалящия ги свят. В основата й е концепцията, че всеки избор на детето води до някакво дългосрочно последствие, което при добре изградена стратегия ще го доведе до постигане на крайната цел.

В рамките на проекта Сдружение “От знания към умения” предлага:

• обучение по “Изграждане на личностни умения”, предназначено за деца на възраст между 7 и 9 години;

• обучения по “Финансова грамотност” и “Предприемачество”, предназначени за деца на възраст между 10 и 13 години;

• “Академия по лидерство, предприемачество и финанси”, предназначена за ученици на възраст между 14 и 19 години;

• различни игровизирани работилници и допълнителни занятия.

 

За повече информация и записвания: Евгени Тодоров

Председател на УС на Сдружение „От знания към умения“

Тел.: 0888 798273, Facebook: От знания към умения



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов