ГЕРБ подпомогна с ваучери онкоболни жени

Мисия

08-02-2021, 11:46

Снимка:

Емил Кьостебеков

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жени ГЕРБ подпомагат онкоболни дами

Областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев, народният представител и секретар на националната структура на Жени ГЕРБ Светлана Ангелова, както и Ивелина Бонева – председател на Жени ГЕРБ-Русе връчиха ваучери на две онкоболни нуждаещи се русенки. През изминалата седмица бяха събрани 750 лева, които бяха използвани за закупуване на ваучери за гръдни протези, специализирани аксесоари и перуки. С ваучер ще бъде подпомогната още една жена, която вчера не успя да присъства лично.

„Благодарни сме на Комплексния онкологичен център, на управителя д-р Камен Кожухаров и на д-р Антоанета Димитрова, които ни насочиха към дамите, които се нуждаят от подкрепа“, каза Ивелина Бонева. Народните представители от своя страна увериха дамите, че ги подкрепят в тежката битка и им пожелаха да оздравеят по-бързо.

Инициативата е по повод 4 февруари, когато отбелязахме Световния ден за борба с рака. Тази дата обединява целия свят. По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават тежката диагноза, а около 7,6 млн. умират от болестта. Добрата новина е, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен