Тежка катастрофа край Плевен, пожарникари вадиха ранен

Настанен е за лечение в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ - Плевен с опасност за живота

На 5 февруари на първокласен път I - 3 "Бяла - Ботевград", на разстояние около 1 км. от разклона за град Долни Дъбник е настъпило ПТП. Инцидентът е станал около 18.25 часа. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоексперт и експерт при Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР - Плевен. Извършен е оглед.

Установено е, че лек автомобил "Фолксваген Тигуан", управляван от 43-годишен от София, навлиза в насрещната пътна лента при маневра изпреварване. Удря се челно в насрещно движещ се лек автомобил "Дачия Дъстер", собственост и управляван от 64-годишен, също от София. Вследствие на ПТП е пострадал водачът на "Дачия"- та.

За изваждане на тялото на ранения от огънатите ламарини съдействие е оказано от екип на РС ПБЗН – Плевен.

Той е транспортиран в Спешно отделение - Плевен, където е установено, че е получил фрактури на долни крайници, фрактура на ребра и тежка коремна травма. Настанен е за лечение в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ - Плевен с опасност за живота.

Водачът на "Фолксваген"- а е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. На пострадалия шофьор е издаден талон за кръвна проба. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"