Христо Стоичков празнува рожден ден днес

Животът

08-02-2021, 08:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоичков: Успех, юнаци! България отново е на европейската сцена

Името му се е превърнало в синоним на България навсякъде по света

Обичаният от поколения българи, легендарният футболист Христо Стоичков, празнува рожден ден днес. Името му се е превърнало в синоним на България навсякъде по света.

Последното официално посещение на Стоичков в Русе бе през 2019 година, когато си припомни уникални мигове от Световното първенство в САЩ '94, в компанията на над 2000 любители на футбола, присъствали в зала „Арена Русе“ на официалното представяне на “Христо Стоичков. Историята”.

Тогава деца от детските градини в крайдунавския град представиха възстановки на важни голове от американското лято, по време на което Камата стана голмайстор на световното първенство и завоюва Златната топка за най-добър футболист на Европа.

“Надявам се и най-малките да прочетат тази книга, за да разберат защо този голям трофей - Златната топка, днес е в Русе. Вътре сме написали всичко, лесно се чете и е напълно разбираема. И когато я прочетат, се надявам, че един ден един русенец ще докара една такава топка в града”, обърна се тогава към публиката Христо Стоичков преди да започне да раздава автографи върху своята биография.

Като благодарност за топлото домакинство Камата подари на помещаващия се в залата музей на спорта „Луи Айер“ първите футболни обувки, изработени специално за него като професионален играч, екип на Барселона, с който е играл по терените в Испания и Европа, както и реплика на Златната топка. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов