Рекорд: Десет пъти повече са излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе

Десет пъти повече са излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 8, а оздравелите са 82-ма. Необходимо е да се отбележи, че по-малкият брой установени случаи е възможно да се дължи и на факта, че през съботния ден част от лабораториите не работят. Половината от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. Трима новозаразени има и в Бяла, а един в Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7951, а преболедувалите 7172. Активните случаи са 331. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 108 души, но 31 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 448 на възраст между 26 и 98 години. 275 от тях са мъже, 173 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната наравно с Враца и Монтана, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като четири области са само с по един случай – Видин, Габрово, Разград и Смолян.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.