23 нови случая и двама починали от COVID-19 за денонощие в Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 23 нови случая на COVID-19, като няма новоизлекувани. 16 от новозаразените са от най-голямата община, а именно Русе. Три нови случая има и в Две могили, два в Бяла, както и по един в Борово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7943, а преболедувалите остават 7090. Активните случаи са 407. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 107 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 32-ма.
Същевременно за последното денонощие са починала още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 446 на възраст между 26 и 98 години. 273 от тях са мъже, 173 са жени.
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе отстъпва с две позиции и за момента е на 14-то място по заболеваемост в страната наравно със София област. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа единствено в област Търговище няма нови случаи на коронавирусна инфекция.
До момента са поставени общо 1852 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 575 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 144 дози от споменатата ваксина.
Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)