Операта разпродаде "Кабаре"

Русе Лайф

06-02-2021, 11:03

Снимка:

Държавна Опера Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мюзикълът "Кабаре" е поредното културно изкушение за русенци и гости на града

Мюзикълът "Кабаре" ще бъде представен от 19 часа днес в Доходното здание в Русе. Билетите за спектакъла вече са разпродадени. Постановката е на режисьора Борис Панкин. Участват балет и оркестър на Държавната опера в Русе.
"Кабаре" разкрива живота в Берлин от 1929 до 1930. Времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война. Градът, който е епицентърът на нощния живот и на артистичния авангард, привлича неудържимо артисти, писатели, музиканти от целия свят. Но същото време е и началото на тоталитарния режим на Адолф Хитлер и неудържимия възход на Нацистката партия и Третия Райх.
Сюжетът проследява любовната история на две романтични двойки. Едната е на английската кабаретна звезда Сали Боулс и отношенията и с начинаещия американския писател Клиф Брадшоу, който пристига в Берлин точно на Нова година. Другата история е между хазайката на Клиф – фраулайн Шнайдер и друг неин квартирант – хер Шулц. И двамата са германци, но той е от еврейски произход. Две красиви, весели и романтични истории, но с обречен край.
Именно в този свят попада американецът Клиф, пристигнал в Берлин да търси вдъхновение за нов роман. Още в първата нощ, съдбата го отвежда в най-декадентския нощен клуб – Кит Кат Кабаре и го сблъсква със Сали Боулс – пленителната и спонтанна англичанка и с харизматичното и вездесъщо Конферансие – душата и двигателят на кабарето. Между Сали и Клиф пламва привличане от пръв поглед. Много скоро връзката им съвсем неочаквано се превръща в мечтаната любов. Времето обаче бързо променя реалността.
Вълнуващият и жизнерадостен нощен живот е превзет от все по-злокобния и агресивен ежедневен живот. Ернст Лудвиг – германският приятел на Клиф, още от първия му ден в Берлин, се оказва активен нацист и първата жертва на новата идеология за антисемитизма са новобрачните младоженци фрау Шнайдер и хер Шулц – новият обществен враг.
Сали е уплашена, че ще загуби бляскавия си артистичен и секси живот, който води, за да го замени със скучната семейна идилия на средната класа и драстично променя решението си да заживее с Клиф в Америка. Той ще трябва да напусне Берлин сам.
Нацистите завладяват и Кит Кат Кабаре и животът никога повече няма да бъде същият.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)