Два пъти повече излекувани, отколкото новозаразени с COVID-19 в област Русе

За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 27 нови случая на COVID-19, като излекуваните са 54. 13 от новозаразените са в най-голямата община, а именно Русе. Девет нови случая има и в община Две могили, трима в Борово и по един във Ветово и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7920, а преболедувалите са 7090. Активните случаи са 386. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 108 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 32-ма.

Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойника. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 444 на възраст между 26 и 98 години. 272-ма от тях са мъже, 172 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 12-то място по заболеваемост в страната. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа единствено в област Търговище няма нови случаи на коронавирусна инфекция.

До момента са поставени общо 1708 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 575 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 187 дози от споменатата ваксина.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.