Бундеслига 2020/2021 прогноза – може ли короната да свали краля

Германия вкара цели 4 отбора в елиминационната фаза на Шампионската лига. В 1/8-финалите на турнира, най-много се отличава супер сблъсъка Барса срещу ПСЖ, но двойките с немски представите също са доста вълнуващи. РБ Лайпциг ще се изправи срещу Ливърпул, Борусия Дортмунд срещу Севиля, а Борусия Мьонхенгладбах ще премери сили с Манчестър Сити. За колоса Байерн, жребият отреди италианския Лацио.

Коронавируса повлия съществено на футбола, а супер натоварения график роди огромен брой изненадващи резултати. Като вземем на предвид и малкото време за подготовка, което имаше Байерн заради ангажиментите си до в Шампионската лига, то този сезон се откроява като един от най-интересните за последните няколко години. Или поне беше до преди няколко кръга.

Битката за топ 4

Две вакантни места, а цели 5 отбора се борят за тях. На трето място е Волфсбург с 35 точки, две по-малко има Айнтрахт Франкфурт. След тях са тимовете на Байер Леверкузен, Борусия Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах с по 32 пункта.

Волфсбург прави уникален сезон, като има само две загуби в 19 мача. Те дойдоха срещу двата най-силни отбора в лигата – Байерн и Борусия Дортмунд. Айнтрахт е изненадата на сезона. Момчетата на Ади Хютер се разписаха във всеки мач през сезона, с изключение на гостуването срещу Байерн Мюнхен. Тимът няма загуба в последните си 4 мача, като в тях отбеляза цели 13 попадения. Човекът във форма за отбора се казва Андре Силва. Бившият нападател на Милан отбеляза цели 16 гола, в една 18 мача.

Байер Леверкузен е отборът с най-лоша форма, от тези, които се намират в челото на класирането. „Аспирините“ взеха само две победи в последните си 6 мача, но път те дойдоха срещу силните отбори на Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт. Две победи от 8 мача обаче, няма как да достигнат за място в зона ШЛ.

Борусия Дортмунд смени треньора през зимата, но нещата не тръгнаха нагоре. Халанд продължава да изумява света, разписвайки се 14 пъти в също толкова мача. Отборът обаче играе на приливи и отливи, като ще трябва доста да вдигне нивото, ако иска да влезе в четворката.

Борусия Мьонхенгладбах е последния тим, който има шансове за призовите места. „Черните кончета“ не са губили в последните си 7 мача, като в тази серия влиза и респектиращата им победа срещу Байерн Мюнхен с 3:2.

Нашата прогноза е, че отборите на Борусия Мьонхенгладбах и Волфсбург ще се класират в топ 4. Коефициентът за Борусия е 2.20, а за Волфсбург 3.

Има ли интрига за титлата

7 точки е разликата между първия и втория, като 5 от тях, бяха натрупани в последния един месец. Байерн Мюнхен шокиращо отпадна от Купата на Германия, но пък след това нареди 4 поредни победи за първенство. Отборът играе много добре и се движи по график за спечелването на 9-тата поредна титла и общо 31-а.

Лайпциг също играе страхотно. Момчетата на Юлиан Найгелсман имат най-добрата защита в елита, но пък атаката е едва на 8-ма позиция. Тимът изпусна цели 8 точки в последните 5 мача и това е причината да е с толкова малки шансове за титлата. В повечето букмейкъри се предлага много интересен залог: Кой ще спечели Бундеслигата, без Байерн да се включва в класирането. Коефициентът за Лайпциг тук е 1.61, а преднината от три точки през Волфсбург изглежда достатъчна. Стойността за този пазар е направо страхотна и ви съветваме да се възползвате от нея.

Байерн има миниатюрен шанс да изпусна титлата, ако отборът забуксува след дълъг рейд в Европа, където ще трябва да защитата титлата си от миналогодишното издание на Шампионската лига. Коефициента за триумф на Байерн е едва 1.05, което не е особено атрактивно за феновете на спортните залози.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов